// geschiedenis

Tijdens de vervolging van de Tempeliers zijn velen van hen gevlucht naar veilige oorden. Na verloop van tijd verenigden ingewijde Tempeliers zich opnieuw en stichtten een nieuwe orde. Om alle kans op vervolging te voorkomen werd er gezocht naar een veilige naam: de Orde van de Scheermessen. Deze naam verwijst naar het feit dat vele ridders, tijdens hun vlucht, zich van hun baard ontdeden om iedere kans op herkenning te vermijden. In modernere tijden werd deze naam gewijzigd in: de Orde van de Scheermesjes.

Één van hun belangrijkste rituelen was het scheren van het hoofd met baard, gelegen op een schaal.
Het hoofd met baard symboliseerde de oningewijde. De neofiet werd door het afscheren van de baard klaar gemaakt voor inwijding.
Na 33 dagen groeide de baard terug en kon het ritueel opnieuw worden uitgevoerd.
Deze cyclus van 33 dagen was voor de orde zeer belangrijk. Daardoor ontstond een eigen kalender, alleen gekend door de hogere graden van de orde.
De origine van dit ritueel wordt door velen toegewezen aan de Tempeliers.

Heden ten dage wordt dit ritueel symbolisch overgedaan door aan de leek de vraag te stellen of hij bereid is zich te laten scheren door zijn broeders. Via het scheren wordt de overgang van de Tempeliers naar de nieuwe orde gesymboliseerd. Dit ritueel impliceert niet dat alle leden baardloos zijn. Dit is geen vereiste. De orde laat zijn ridders volledig vrij. De symbolische bereidheid is voldoende en zorgt ervoor dat de ridder op de hoogte wordt gebracht van de voorgeschiedenis van de orde.

Door de jaren heen heeft deze orde in alle stilte arbeid geleverd en meegewerkt aan verschillende grote gebeurtenissen in de geschiedenis. Deze geschiedenis zal te gepaste tijde en hoofdstuk per hoofdstuk bekend gemaakt worden op deze site. Daar de orde zich altijd heeft aangepast aan haar omgeving en de technische vooruitgang, komt zij naar buiten onder de vorm van een website.

Share

Discussie

One comment voor “geschiedenis”

  1. […] de sectie geschiedenis krijgt u een overzicht van het onstaan van de […]

    Posted by Knights of the RazorBlades | Ridderorde online !! | maart 8, 2009, 18:04

Post a comment