// u leest...

de Orde

De Orde haalt de nationale pers

De koene ridders door Astrid Wittebolle demorgen
publicatiedatum : 18-12-2004
Cultuur & Wetenschap
l Site van de dagwww.knightsrazor.com
Het wereldwijde web heeft zijn eigen ridderorde. De Orde van de Scheermesjes is een Vlaams hersenspinsel met globale ambities. De orde streeft “naar de totstandkoming van een netwerksamenleving” en “moedigt haar ridders aan tot het verwerven van muis- en toetsenbordkennis”. Met die kennis tracht men tot de ‘ultieme verbinding’ te komen. In de ontmoetingsruimte kan iedereen binnen, maar wilt u doordringen tot de ‘Aller-Ultiemste Pagina’, moet u ingewijd worden in de geheimen van de orde. Hun naam ontlenen de internauten aan de Tempeliers. Die werden in 1307 vervolgd en vermoord. Om onherkend te ontsnappen schoren ze hun baard af. Zo stond het scheermesje symbool voor hun verbondenheid. Het staat ook voor ongekunsteld, eenvoudig, recht voor de raap. Nog een leuk programmapunt: “De orde is geen adept van de arbeid die tot slaaf maakt.” Bloedserieus, sluikreclame voor Gillette of een uit de hand gelopen spelletje onder vrienden? U zult lid moeten worden om erachter te komen. (AW)
Be the first to like.

Share

Discussie

No comments voor “De Orde haalt de nationale pers”

Post a comment